Hoe ziet een traject bij Reijkwijdte eruit, wat is de investering en wat levert het op?

Stap 1 – De vraag: Het constante focuspunt

Stap 2 – Voorbij aan het zichtbare

Stap 3 – Op reis naar de oorsprong

Stap 4 – Nieuwe wegen

Stap 1 – De vraag: Het constante focuspunt

We starten met kennismaken en je vraag zo helder mogelijk krijgen. Dit is van belang omdat de vraag het vertrekpunt is en ook het doel van de sessie. Door de vraag te verdiepen en samen te onderzoeken komt het moment dat we allebei weten: dit is de vraag die er echt toe doet. Soms ligt er namelijk onder je vraag een tweede vraag, of soms is het spannend om echt bij de vraag die er leeft te komen. Dat is de reden dat we hier de tijd voor nemen en dat we samen op ontdekkingsreis gaan naar dat wat er gevonden mag worden.

Tijdens deze stap leg ik veel uit, laat ik je zien wat je doet en vraag ik naar verschillende situaties die je tegenkomt in je leven in relatie tot je vraag. De vraag staat tijdens de coaching altijd centraal, dit is het vertrekpunt en het constante focuspunt.

Via je eigen ratio zijn de antwoorden niet te vinden. Door helder te krijgen waar je vraag ten diepste over gaat en door dit in je lichaam te ervaren komen we bij de diepte waar inzichten te vinden zijn en veranderingen mogelijk worden. We gaan dan zowel naar het bewuste als het onderbewuste stuk kijken. Dit kan je eerste kennismaking met systemisch werk zijn. Veiligheid voorop: we kijken samen of het makkelijk of moeilijk voor je is om op deze manier te ervaren. Als voelen spannend blijkt kijk ik wat er nodig is om antwoorden voorbij het denken naar boven te halen.

Stap 2 – Voorbij aan het zichtbare

Je vraag is stabiel hetzelfde gebleven of veranderd. 

We gaan kijken naar jou en je geschiedenis. Waar kom je vandaan, wat heeft dat je gebracht, wat heeft dat je geleerd. 

We werken voorbij het denken op de laag van het gevoel. Hier krijgen we zowel de bewuste als de onbewuste ervaringen naar de oppervlakte. Door dit te doen gaan we steeds helderder zien waar je vraag uit voort is gekomen.

Stap 3 – Op reis naar de oorsprong

We zullen verder je geschiedenis in duiken. Mogelijk gaan we verder met je eigen geschiedenis en kijken we wat je als volwassene nodig hebt om hier met heldere ogen naar te kijken, of we gaan verder met de geschiedenis van de generaties voor je. Zowel uit je moeders geschiedenis als uit je vaders geschiedenis kun je bewuste en onbewuste boodschappen hebben opgepikt. Deze hebben een grote invloed hoe je in het leven beweegt. Een aantal ligt duidelijk aan de oppervlakte. Als kind maak je vaak de keuze om hier óf in mee te bewegen, óf precies het tegengestelde te proberen. Er ligt vaak ook een aantal “lessen” onder de oppervlakte die op regelmatige basis invloed kunnen hebben op je functioneren.

Weten wat van wie is en waarom geeft inzicht en ruimte. Je vraag komt hierdoor in een ander licht te staan.

Stap 4 – Nieuwe wegen

Als afronding zullen we vooral praktisch aan het werk gaan. Waar sta je, wat heb je nu nodig voor blijvende beweging en een voorwaartste stap. 

De investering

Wat zijn de vervolgstappen? Hoe kan ik starten?

Het formulier

Als je het formulier invult zal ik je mailen met een voorstelmoment voor een belafspraak.

Contactformulier

Belafspraak

Dit is voor ons beiden een fijn moment om elkaar te leren kennen. Tijdens deze belafspraak zal ik je een aantal vragen stellen om duidelijk te krijgen waar je staat en waar je naar toe wilt.

Als jij besluit een traject aan te gaan bij Reijkwijdte maken we een afspraak over de invulling.

De afspraak

Samen bepalen we hoeveel sessies geschikt zijn om te gaan werken.

Een standaard Traject bij Reijkwijdte bestaat uit 4 sessies van 2 uur. Hierin kunnen we zorgvuldig alle gewenste stappen zetten.

In overleg kunnen we ook kiezen voor een ander traject. De trajecten variëren van twee sessies om een korte concrete vraag uit te zoeken, tot maximaal 10 sessies om een diepte- en verander traject aan te gaan in kleinere stappen.

Meer dan 10 sessies komt eigenlijk nooit voor. Coachen gaat over autonomie en zelfredzaamheid. Ik loop een stuk mee op je pad, ik zal je spiegelen, samen onderzoeken we je vraag of dat waar je tegenaan loopt, ik geef je inzicht en ik zal je handvatten aanreiken. Daarmee heb je in handen wat nodig is voor je eigen volgende stappen. Dat is het moment om los te laten om te voorkomen dat er afhankelijkheid ontstaat.

Natuurlijk ben je wel altijd meer dan welkom om met een andere vraag terug te komen!

Ik werk waar nodig met kleinere of grotere thuisopdrachten tussen de sessies door. Dit alles om bij jou bewegingsvrijheid te laten ontstaan daar waar iets vastzit, of helderheid te verschaffen op dat wat voor jou niet helder of niet zichtbaar is.