de relatie met jezelf, ook dat is liefde. 

De liefde voor jezelf. Voor de een simpel, voor de ander een worsteling. Hoe is dit voor jou? 

Alle kritische stemmen, alle -zelf saboterende- acties, alle momenten dat je denkt: Het mag niet over mij gaan, ik offer me wel op, zie je wel; nu gaat het weer zo, wat doe ik toch dom of onhandig, het ligt vast aan mij, ik ben gewoon voor het ongeluk geboren, zijn kleine en grotere momenten waarin je jezelf te kort doet en te streng voor je eigen innerlijke ik bent.

Hoe kan de wereld om je heen je leren kennen, je mooie eigenheden en kwaliteiten, en je in hun hart sluiten zoals jij dat bij anderen, en misschien nog wel meer bij jezelf, ook zo graag zou willen doen? 

Doe je het dan verkeerd? 

Als dit zinnetje een glimlach kan opwekken ben je op de goede weg.
Als je verder leest met de vraag: Vertel eens, doe ik het dan verkeerd? Heb je nog een aantal heel belangrijke stappen te zetten.

En zou ik je het liefst gelijk uitnodigen: Neem contact met me op. Omdat ik het je zo gun om anders te leren kijken.

Iets in je geschiedenis heeft gemaakt dat je op deze manier naar het leven en naar jezelf bent gaan kijken. Dat je de schaduwkanten van het leven op je eigen schouders wil nemen en de schuld altijd bij jezelf zoekt en neerlegt.

Daardoor beweeg je je makkelijker naar lijden toe dan naar geluk, en probeer je ergens op diep niveau jezelf en de hele wereld om je heen te redden. 

Wat – ik hoop dat je dat begrijpt- niet lukt, niet haalbaar is, niet goed voor je is. Niet voor jezelf en ook niet voor de wereld om je heen. 

Door deze manier van in het leven staan:

  • Kun je jezelf niet zijn
  • kun jezelf niet laten zien
  • kun je jezelf niet écht leren kennen.  
  • En als jij jezelf niet kent:
  • Hoe kan de wereld om je heen je dan leren kennen, je mooie eigenheden en kwaliteiten, en je in hun hart sluiten zoals jij dat bij anderen, en misschien nog wel meer bij jezelf, ook zo graag zou willen doen? 

Gelukkig:
We kunnen op ontdekkingsreis gaan.
Geen ver reisje naar de zon, maar een persoonlijke reis, heel dichtbij, met grote gevolgen en effecten.

Waar komt het vandaan dat je zo denkt en doet, wat heb je nodig om dit in je hart te sluiten en jezelf in je hart te sluiten, en wat levert dat op in het  ‘in de wereld staan?’

Neem contact met me op, ik ga graag met je op reis! 

Weet je welkom!

Contactformulier