werkrelaties & hoogsensitiviteit

Hoe ga je op een goede manier met elkaar en met jezelf om?

Ben jij hoogsensitief?

Dan weet je als geen ander wat de werkomgeving met je kan doen. De stress van collega’s, een leidinggevende waarmee je moeilijk door een deur kan of het werken in een kantoortuin kunnen zorgen voor een hoge mate van overprikkeling. En andersom, een werkplek waar jij je als vis in het water voelt maken dat je tot grote hoogtes kunt komen en vol energie je waarde kunt toevoegen. 

De ideale werkplek (in de breedste zin van het woord) bestaat soms wel, maar zeker niet altijd. Je zult in je leven regelmatig om moeten gaan met dat wat in je omgeving aanwezig is. Of het nu om de plek zelf gaat, de mensen om je heen of andere factoren waar je weinig invloed op uit kunt oefenen; soms ben jij degene die moet zorgen voor wat jij in ieder geval nodig hebt om goed tot je recht te komen.  

Maar hoe doe je dat en wat is daarvoor nodig?

Ik ga graag met je op zoek naar waar jouw sensitiviteit zich in uit, en wat we kunnen doen om te zorgen voor een goede omgeving om tot bloei te komen.

Is je collega/ baas hoogsensitief en loop jij daar tegenaan? 

Je kent dat vast wel, dat je je afvraagt: waarom doet iemand dat toch, wat gebeurt er, heb ik nu iets verkeerd gedaan of … ik snap niet goed wat er nu mis ging. 

Voor hoogsensitieven is de wereld niet altijd even vanzelfsprekend en makkelijk, maar dat geldt precies evenveel voor de wereld eromheen. Hoe kun je rekening houden met iemand als je je niet kunt verplaatsen in wat er gebeurt of wanneer iets te veel lijkt te zijn?

Ik kan je beloven: hier zijn een aantal stelregels voor, en met begrip en kennis over zowel jezelf als over de ander kun je hele grote stappen in het contact maken. 

Nieuwsgierig? Ik vertel je graag meer! 

 

 

Contactformulier